РОЛЯТА НА ИМУННАТА СИСТЕМА В НЕУТРАЛИЗИРАНЕ НА ВИРУСИТЕ

Причината за възможността в организма да проникнат вируси, най-често е отслабването на имунната система.

силен имунитет

Причината за възможността в организма да проникнат вируси, най-често е отслабването на имунната система. Известно е, че именно тя е тази, която играе ролята на защитник и на неутрализатор при навлизането и активирането в организма на вирусите. Те се разпространяват и се развиват спокойно на фона на вяла и неспособна имунна система.

По тази причина всяка атака на вирус е сигнал да започнем веднага да активираме и да регулираме имунитета на своя организъм. А както споменахме, необходимо е да проверим и какви други паразити в този момент е възможно да има в тялото, които е вероятно да предоставят подходяща среда за развитието и разпространението на вируса.

Как да засилим имунитета?
По-добрият заместител на таблетките и на капките против хрема (тя е начин на организма да се справя и да изхвърля агресорите-вируси) са познатите подкрепящи средства: приемане на повече плодове и витамини, топла вода с вит. С, повече течности, по-малко кафе, цигари и алкохол, достатъчно протеини – за предпочитане растителни, осигуряване на добър сън, релаксация и по-малко стрес, движение и чист въздух.
В забързаното всекидневие обаче, не всеки може да отдели време дори за тези елементарни мерки, за да засили своя имунитет.